X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Moldova a participat la reuniunea Grupul Mondial al Exportatorilor de Vinuri

29 aug. 2014,, 09:00   Economie
3384 0
Foto: noi.md
Republica Moldova a participat în calitate de țară observator la reuniunea anuală a Grupului Mondial al Exportatorilor de Vinuri ( World Wine Trade Group - WWTG), care s-a desfășurat în perioada 24-27 august, în Georgia, care deține acum președinția în această organizație, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat de presă, la reuniunea plenară au participat reprezentanții statelor membre ale WWTG (SUA, Canada, Argentina, Australia, Noua Zeelandă, Chile, Africa de Sud, Georgia), dar și reprezentanți ai structurilor de stat sau private în domeniu din statele cu statut de observator. Principalul subiect inclus în agenda evenimentului a fost eliminarea barierelor legislative în calea comperțului internațional cu vin.

În cadrul întrunirii, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu, delegat din partea Republicii Moldova, a ținut o prezentare în fața membrilor organizației. Informațiile oferite au cuprins prezentarea generală a sectorului vitivinicol al Moldovei, date statistice despre exporturi, piața internă și plantații (valoric, cantitativ și geografia exportului), dar și despre programul de promovare a vinurilor „Wine of Moldova”.

Statutul de observator oferit Republicii Moldova presupune că țara noastră se află pe lista candidaților la aderare la WWTG. În cazul aderării, reprezentanții Moldovei vor putea aborda, propune și negocia subiecte de interes pentru țara noastră, iar producătorii autohtoni vor putea beneficia de avantajele pe care le oferă parteneriatele internaționale.

WWTG este o asociație informală, membrii căreia sînt reprezentanți ai domeniului vitivinicol din țările producătoare de vin. Grupul își propune să construiască la nivel mondial „o industrie vitivinicolă de succes, competitivă și înfloritoare, caracterizată de responsabilitate socială, durabilitate și concentrare pe interesele consumatorului, într-un climat protejat de factori care perturbă relațiile comerciale”. Organizația acționează în acest scop prin încurajarea inițiativelor guvernamentale și interguvernamentale de facilitare a comerțului cu vin, în funcție de oportunitățile și provocările identificate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?