Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova va trimite în Kosovo un al doilea contingent de pacificatori

29 aug. 2014,, 08:15   Societate
4107 0
Foto: army.md
La începutul lunii septembrie, în Kosovo va pleca cel de-al doilea contingent de pacificatori din Republica Moldova, care îl va înlocui pe primul, aflat la sfîrșit de misiune.

Surse din cadrul Ministerului Apărării au comunicat pentru „Infotag” că din noul contingent vor face parte 32 de infanteriști, care vor asigura securitatea și paza obiectelor militare. Din contingent mai fac parte șapte geniști și un ofițer.
Potrivit comandantului contingentului locotenent-colonelului Boris Macovei, toți militarii au fost selectați minuțios, au fost instruiți și testați în conformitate cu procedurile și normele operațiunilor pacificatoare internaționale.

Primul contingent de pacificatori moldoveni a plecat în Kosovo pe 8 martie 2014, pentru a participa la operațiunea NATO Multinational Battle Group West, care se desfășoară sub egida ONU. Cei 33 de infanteriști și 7 geniști sub comanda locotenent-colonelului Roman Ceban sînt dislocați în regiunea de nord a Metohiei, în zona de responsabilitate a pacificatorilor italieni.

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat participarea militarilor moldoveni la operațiunea de pacificare din Kosovo la sfîrșitul anului 2013. Costul participării la operațiune, timp de un an, se cifrează la circa 2,5 milioane de dolari SUA. Majoritatea cheltuielilor vor fi suportate de Italia, iar o treime din sumă va fi alocată de Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?