X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova propune rezolvarea problemelor legate de utilizarea frecvenţelor radio la masa de negocieri

26 aug. 2014,, 10:19   Societate
3244 0
Foto: noi.md
Toate problemele legate de utilizarea frecvenţelor radio ar trebui să fie abordate la nivel de experţi tehnici la masa de negocieri, fără nici o politizare, consideră viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a declarat luni, după o întîlnire la Chişinău cu principalul negociator al Transnistriei, ministrul de externe, Nina Ştanski, că părţile au discutat problema utilizării de către operatorii de telefonie mobilă a frecvenţelor radio.

În Republica Moldova, licenţele şi frecvenţele sînt acordate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei. Iar operatorul din regiune le-a ocupat în mod arbitrar, ceea ce poate duce la tulburări şi perturbaţii în domeniul comunicaţiilor.

"De un nou război telefonic nu este interesat nici Chişinăul, nici Tiraspolul. Emitem licenţe în baza standardelor internaţionale, în conformitate cu organizaţiile internaţionale pentru dezvoltarea comunicaţiilor, şi nicidecum cu scopul de a încurca Transnistriei", a asigurat Carpov.

Potrivit spuselor sale, pe 9 septembrie va avea loc o reuniune dintre experţii părţilor pentru a rezolva problema de utilizare a frecvenţelor.

Operatorul de telefonie mobilă din Transnistria "Interdnestrcom" este singurul din regiune. Compania nu este înregistrată la ANRCETI şi utilizează frecvenţe în mod arbitrar. Ca urmare, între Republica Moldova şi Transnistria a avut deja loc un "război telefonic", cei trei operatori din Moldova acuză autorităţile transnistrene de bruierea semnalului şi viceversa. Iar legătura staţionară între cele două maluri ale Nistrului nu mai funcţionează de peste 10 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?