Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Primele REACȚII la capcanele întinse de CNA

22 aug. 2014,, 13:18   Societate
3426 1
Foto: noi.md
La mai puțin de o săptămînă de la demararea testelor de integritate profesională a funcționarilor publici, campania a dat primele rezultate. Astfel, patru poliţişti şi un judecător au denunţat la Centrul Național Anticorupție tentative de mituire şi de influenţe necorespunzătoare, informează NOI.md cu referire la datele Serviciului de presă al instituției.

Cei patru inspectori de patrulare au anunțat că li s-au propus diferite sume de bani pentru a nu întocmi procese verbale unor șoferi care circulau neregulamentar. Aceştia au refuzat banii, dar nu au întreprins acţiunile premergătoare urmăririi penale. În acest sens, CNA le recomandă polițiștilor să acționeze în strictă conformitate cu legea, în cazurile de corupție. Într-un alt caz, o judecătoare a raportat autorităților că un avocat îi cere să amîne o şedinţă de judecată în schimbul unor favoruri.

Funcționarii publici care nu au în competenţa lor reţinerea persoanelor sînt îndemnați să raporteze tentativele de corupție conducerii instituțiilor în care activează, iar ulterior să denunțe cazurile la linia națională anticorupție.

Menționăm că acum o săptămînă, CNA a dat startul testării integrităţii profesionale a agenţilor publici. Inspectorii CNA urmează să verifice, prin intermediul unor situații improvizate, modul în care angajatul își respectă obligațiunile de serviciu și reacționează la presupuse acte de corupție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?