Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Babuc explică de ce s-a redus numărul laureaților Premiului Național

22 aug. 2014,, 12:07   Societate
2610 0
Foto: tribuna.md
În acest an, reprezentanții Guvernului au desemnat opt laureați ai Premiului Național, cu doi mai puțini decît în anii precedenți. Ministrul Culturii, Monica Babuc, a precizat că o asemenea decizie a fost luată în legătură cu faptul că în anul curent, la concurs au participat mai puțini candidați, notează NOI.md.

„Aceasta a fost decizia juriului, care și-a exprimat opțiunea în mod secret, așa cum prevede regulamentul. Nu pot să vă spun mai multe. Noi ne bucurăm pe de altă parte că un nume cum este Dumitru Blajinu, care a fost înaintat de mai multe ori pentru acest premiu, în sfîrșit l-a obținut. Dumitru Blajinu este părintele folclorului nostru renăscut, cel care are cel mai mare merit pentru faptul că noi acum avem nu doar formațiuni de excepție de muzică și dans popular, dar că avem în arhivă materiale absolut inedite care țin de folclorul nostru”, a explicat Babuc.

Premiul Național, în valoare de 100 de mii de lei, va fi acordat laureaților pe 26 august, în ajunul marcării Zilei Independenței. Ceremonia de înmînare a premiilor va avea loc la Palatul Republicii începînd cu ora 17.00.

Precizăm că în acest an Premiul Național va ajunge la trei personalități care activează în domeniul științei și tehnologiilor, patru – în domeniul culturii și artelor şi unul – în domeniul sportului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?