X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Directorii unor instituții publice, prinși cu mîța-n sac

21 aug. 2014,, 16:52   Societate
3181 0
Foto: gindul.info
Cîțiva directori de instituții publice sînt acuzați că nu și-au declarat toate veniturile și proprietățile în modul prevăzut de lege. Constatarea aparține Comisiei Naționale de Integritate, care urmează să predea dosarele spre examinare Procuraturii Generale, informează NOI.md.

Este vorba de Igor Druța, ex-director adjunct al Departamentului Instituții Penitenciare, care nu a indicat în declarația sa de avere pentru anul 2013, venitul său și al soției sale obținut la locul de muncă, 11 conturi bancare și mai multe terenuri de pămînt.

În atenția CNI a intrat și directorul întreprinderii pentru silvicultură „Hîncești-Silva”, Ion Haralampov, care a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, fiind desemnat cîștigător al licitației de dare în arendă a unui teren. În aceeași situație s-a aflat și ex-directorul Întreprinderii de Stat Silvo-Cinegetice „Străşeni” Eugeniu Nazaria, care, de asemenea, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, fiind desemnat cîștigător al unei licitații de dare în arendă a unui teren cu suprafața de 0,516 ha.

Potrivit Regulamentului cu privire la organizarea și desfășurarea licitațiilor forestiere, salariații autorității silvice centrale nu pot participa la licitație în calitate de ofertanți-cumpărători.

Totodată, în cadrul ședinței de astăzi, CNI a inițiat o procedură de control în privința șefului Direcției transport public și căi de comunicații a Primăriei Chișinău, Igor Gamrețchi. Instituția urmează să verifice dacă Gamrețchi a fost în conflict de interese în cazul licitației privind lucrările de reabilitare a străzii Alecu Russo din capitală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?