X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Andrievschi: Kremlinul ar putea reduce presiunea dură asupra Moldovei

21 aug. 2014,, 15:39   Politică
5518 6
Foto: gzt.md
„Îndrăznesc să presupun cu precauție că după vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin Moldova ar putea obține slăbirea presiunii în problema exportului producției moldovenești pe piețele din Est”, a declarat pentru NOI.md analistul politic Vitalie Andrievschi.

Interlocutorul e explicat că, „avînd în vedere situația complicată în care s-a pomenit Rusia în legătură cu evenimentele din Ucraina și contradicțiile ei cu Occidentul și SUA, Kremlinul ar putea slăbi din presiunea dură față de Moldova pentru semnarea acordurilor de asociere și comerț liber cu UE”. „Va fi și un semnal pentru statele europene: vedeți cît de buni putem fi noi”.

„Acest semnal ar putea fi testat și în calitate de semnal Ucrainei în ajunul întrevederii președinților Vladimir Putin și Petro Poroșenko. Putin și anturajul lui deja au înțeles cît de mult pierde Rusia din credibilitate pentru poziția ei dură și măsurile față de cei care nu au dorit să rămînă sub protectoratul Moscovei. De aceea politica oficială a Rusiei s-ar putea îmblînzi, iar această misiune i-a fost încredințată «prietenului» Moldovei Dmitri Rogozin”, presupune analistul.

În opinia expertului, „Moscova nu poate să nu înțeleagă că măsurile ei dure față de popoarele frățești de ieri au subminat nivelul de încredere a cetățenilor de rînd față de partidele proruse din țările respective, inclusiv în Moldova, ceea ce va influența rezultatele alegerilor parlamentare din toamna acestui an. „Ratingul partidelor proruse scade și drept urmare Rusia pierde sfera de influență în regiune. Toate aceste raționamente inspiră optimism în ce privește rezultatele vizitei lui Rogozin și a întregii delegații ruse”, a conchis Andrievschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?