X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Miniștrii de externe ai statelor UE, așteptați în septembrie la Chișinău

20 aug. 2014,, 12:18   Politică
3038 6
Foto: noi.md
Reuniunea Grupului de prieteni europeni ai Republicii Moldova, la care vor participa miniştrii de externe ai statelor membre UE, va avea loc pe 1 septembrie, în premieră la Chișinău. Anunțul a fost făcut de ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, relatează NOI.md.

Potrivit lui Corlățean, reuniunea va constitui un semnal politic de susținere pentru guvernul proeuropean de la Chișinău, în pragul perioadei electorale, dar și în contextul provocărilor la adresa stabilității interne.

„De obicei, aceste reuniuni au loc la sediul UE, fie la Bruxelles, fie la Luxemburg. Am reuşit să convingem, şi avînd mandatul premierului, să facem demersurile necesare şi să convingem miniştrii europeni să organizăm această reuniune în premieră în capitala unei ţări partenere, la Chişinău. Este o reuniune la care vor participa miniştrii de externe ai UE, gazda fiind, bineînţeles, ministrul moldovean de externe, Natalia Gherman”, a precizat Corlățean.

Totodată, oficialul român a anunțat că ministrul moldovean de externe va participa alături de omologii săi din Georgia și Ucraina, în perioada 27-29 august, la Zilele Diplomaţiei Româneşti, eveniment care va avea loc la București.

Demnitarul român s-a referit și la vizita care urmează a fi întreprinsă de premierul român, Victor Ponta, pe 27 august la Chișinău. Ponta, urmează să participe alături de premierul Iurie Leancă și comisarului european pentru energie, Günther Oettinger, la ceremonia de dare în exploatare a gazoductului Iași-Ungheni.

„Este o vizită care transmite, pe de o parte, un semnal politic foarte clar, consistent şi consecvent de susţinere din partea Guvernului României, susţinere pentru Republica Moldova şi destinaţia sa europeană. Această vizită va marca, între altele, un moment, aş spune, istoric. Este vorba de lansarea şi devenirea funcţională a gazoductului Iaşi-Ungheni. Va fi pentru prima dată în istoria recentă a Republicii Moldova, după 27 august 1991, cînd Republica Moldova va importa gaz din Vest, şi nu doar din Est”, a adăugat Corlățean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?