Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert: Guvernul s-a „grăbit” să le promită agricultorilor restructurarea creditelor bancare

20 aug. 2014,, 09:00   Economie
4486 0
Foto: legestart.ro
„Guvernul s-a grăbit să le promită producătorilor și procesatorilor restructurarea creditelor bancare și alte facilități. Ar fi un precedent periculos și mai e și neprofesionist”, a declarat pentru NOI.md un funcționar bancar de rang înalt care a dorit să-și păstreze anonimatul.

În opinia interlocutorului, „un asemenea pas în scurt timp ar duce la crearea unor fonduri de risc chiar în bănci. „Totodată, aceasta ar reduce profitul băncilor, ar reduce atractivitatea în fața potențialilor clienți și într-un final ar provoca prăbușirea întregului sistem bancar al țării”.

„Agricultorii s-au pomenit în situația catastrofală din cauza politicii coaliției de la guvernare, nu din cauza politicii sistemului bancar. Așa că autoritățile trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria iresponsabilitate. Băncile sînt niște întreprinderi comerciale pentru a face bani. Oare nu același scop (de a obține profit) îl au și producătorii agricoli?! Nu uitați șe despre faptul că nu managerii băncilor decid politica instituției financiare, ci acționarii, inclusiv din rîndul funcționarilor de stat de rang înalt. Ei sînt dispuși să renunțe la venituri? Sînt convins că nu”, a subliniat interlocutorul.

Funcționarul bancar este convins că „apelurile demnitarilor de rang înalt la patriotism sună fariseic. El a amintit cum măsurile dure și disponibilitatea cetățenilor de a „strînge cureaua” i-au permis Coreei de Sud, la sfîrșitul anilor 90 ai secolului trecut, să depășească criza profundă în mai puțin de doi ani. „Pentru a completa bugetul de stat sud-coreenii își lăsau la bănci bijuteriile de aur. Este posibil așa ceva la noi? Nu! Din simplul motiv că coreenii au dat crezare programului și promisiunilor Guvernului lor”, a conchis expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?