Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4009

Au fost selectaţi candidaţii pentru postul de director general al ÎS „Calea Ferată din Moldova”

15 aug. 2014,, 10:00   Societate
4379 0
Foto: gazetadesud.md
Candidaţii pentru postul de director general al ÎS „Calea Ferată din Moldova” au fost selectaţi.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la o sursă din CFM, patru specialişti, în principal participanţi la concursurile precedente, au fost admişi la acest concurs, care are loc pentru a treia oară. Cei patru sînt: ex-conducătorul Combinatului de Panificaţie „Franzeluţa” Eugen Baleca; ex-funcţionarul din administraţia Chişinăului Fiodor Negru; fostul şef al Inspectoratului transportului auto, Vladimir Radu, şi Natalia Lipscaia, expert în domeniul transporturilor.

Pînă la finele săptămînii are loc prima etapă a concursului: evaluarea dosarelor personale şi a calităţilor profesionale ale candidaţilor. Săptămîna viitoare candidaţii vor susţine un interviu cu comisia de selectare, privind viziunile lor asupra dezvoltării CFM, care a ajuns într-o situaţie dificilă.

Ultimul director general al CFM, Andrei Domaşcan, a fost demis prin dispoziţia personală a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari în februarie 2014. Interimatul funcţiei de director este exercitat de Sergiu Tomşa. Organele de drept ale Republicii Moldova l-au dat în căutare pe ex-directorul general al întreprinderii, Vitalie Strună, (din Partidul Liberal - "I".), suspectat de implicare în delapidări de fonduri. Pierderile de pe urma activităţii conducătorilor CFM din ultimii ani se evaluează la 300 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?