X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

William Moser s-a întîlnit cu liderul tiraspolean, Evgheni Şevciuk

14 aug. 2014,, 14:45   Politică
4117 4
Foto: president.gospmr.ru
Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Moser, a efectuat marţi o vizită la Tiraspol şi a discutat despre situaţia din regiune cu liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al liderului tiraspolean, citat de agenţia "Infotag", Şevciuk a atras atenţia la "tensionarea situaţiei în jurul Transnistriei, prin injectarea în mijloacele mass-media a unor comunicări neveridice care urmăresc discreditarea Transnistriei".

Şevciuc a calificat construcţiile inginereşti şi şanţurile pe care Ucraina le construieşte în apropierea hotarului cu Transnistria drept "pregătiri militare evidente".

"Dacă însă anumite elemente radicaliste vor încerca să întreprindă ceva, noi avem cu ce să răspundem", a declarat Şevciuk, care a dat asigurări că "Transnistria a onorat şi continuă să-şi onoreze angajamentele de menţinere a păcii în Zona de Securitate".

El şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu continuarea practicii "de intentare de către Moldova a dosarelor penale pe numele reprezentanţilor autorităţilor de stat ale RMN, inclusiv miniştrilor şi preşedintelui Guvernului". "Se creează impresia că partea moldovenească aşteaptă intentări de dosare după principiul simetriei", a comentat Şevciuk.

De asemenea, acesta s-a arătat nemulţumit de proiectul de lege de combatere a extremismului, care prevede pedepse cu închisoarea pe termene cuprinse între 12 şi 20 de ani pentru acţiuni care aduc prejudiciu suveranităţii, independenţei, integrităţii teritoriale a Moldovei, inclusiv pentru apeluri la separatism".

"Noi considerăm că acţiunile părţii moldoveneşti urmăresc zădărnicirea negocierilor. Şi se încearcă atribuirea vinei pentru aceasta Transnistriei. În viziunea noastră, paşii pe care Moldova îi întreprinde nu vor duce la o interacţiune eficientă şi vor contribui la escaladarea tensiunilor. Eu cred că nici ţările vecine, nici participanţii la formatul "5+2" nu sînt interesaţi de aceasta", a încheiat Şevciuk.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?