X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

A fost făcut public modul de repartizare a cotelor tarifare la exportul mărfurilor moldovenești în UE

11 aug. 2014,, 14:30   Economie
5125 0
Foto: lenta.ru
Cotele tarifare la exportul mărfurilor moldovenești în statele Uniunii Europene vor fi acordate în ordinea înregistrării în Sistemul Informațional Integrat Vamal „Asycuda World” a declaraţiei vamale, după principiul „primul venit, primul servit”, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Economiei, aceste prevederi sînt conținute în proiectul Regulamentului privind administrarea cotelor tarifare la importul și exportul mărfurilor în/din Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care a prezentat pentru consultări publice pe site-ul www.customs.gov.md.

Documentul a fost discutat și în cadrul întrevederii viceministrului Economiei Octavian Calmîc cu reprezentanții cercurilor de afaceri. Octavian Calmîc a menționat că Regulamentul a fost elaborat de Ministerul Economiei și Serviciul Vamal în contextul implementării Acordului de asociere dintre Moldova și UE, care va fi pus în aplicare de la 1 septembrie 2014. Reprezentanți din cadrul Ministerului Economiei, Serviciului Vamal și ai mediului de afaceri din sectorul agroalimentar au discutat prevederile incluse în proiectul Regulamentului. În urma dezbaterilor, reprezentanții mediului de afaceri au venit cu o serie de sugestii de ajustare a unor prevederi ale acestuia.

Proiectul Regulamentului este expus pentru consultări publice pînă la data de 18 august 2014, urmînd ca sugestiile tuturor părților interesate să fie analizate și utilizate la elaborarea versiunii finale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?