X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Chișinăul trece la iluminatul stradal cu LED-uri

8 aug. 2014,, 16:45   Societate
6778 0
Foto: nstravel.ro
Autoritățile municipale au inițiat procesul de modernizare a iluminării stradale a Chișinăului și instalare a lămpilor cu LED. Inițial, iluminatul cu LED-uri va fi implementat pe bulevardul Dacia, de la „Porțile Orașului” pînă la aeroport. Potrivit autorităților locale, lămpile vor fi de ultima generație și vor ilumina strada de ambele părți.

Muncitorii deja au început lucrările de săpare a fundamentului. În mai puțin de o lună vor fi instalați circa 250 de stîlpi cu înălțimea de 11 metri. Lucrările urmează să fie încheiate la sfîrșitul lunii octombrie.

Viceprimarul municipiului Chișinău Nistor Grozavu a comunicat pentru NOI.md că a fost elaborat proiectul de iluminare similară a bulevardelor Ștefan cel Mare și Negruzzi, precum și a străzii Vasile Alecsandri.

„Lămpile cu LED sînt mult mai econome decît cele folosite în prezent, iar puterea lor de iluminare este la fel ca a lămpilor tradiționale. Totodată, lămpile cu LED repartizează lumina mai uniform și au un termen mai mare de exploatare. Investim mult în acest proiect, însă investițiile se vor recupera”, a spus Grozavu.

Iluminarea cu LED-uri a bulevardului Dacia va costa circa 25 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?