Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Lavrov a cerut Occidentului să se gîndească la consecințe

7 aug. 2014,, 02:33   Externe
5239 5
Foto: ntv.ru
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a negat informația difuzată de presă, precum că Rusia intenționează să închidă o parte din spațiul său aerian pentru companiile aeriene occidentale. În același timp, ministrul i-a îndemnat pe liderii occidentali să se gîndească la modul în care o astfel de decizie ar putea afecta în mod ipotetic interesele de afaceri și ale cetățenilor.

Ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a dezmințit zvonurile potrivit cărora guvernul rus examinează introducerea restricțiilor sau interzicerea zborurilor trans-siberiene ale transportatorilor occidentali, transmite "Interfax".

Serghei Lavrov, ministrul de externe al FR: "Cred că toată lumea știe cît de activ se folosește spațiul aerian rusesc de companiile aeriene din diferite țări, inclusiv cele europene, americane, asiatice. Eu nu susțin interdicțiile, în scopul de a crea probleme reale pentru pasageri, simpli cetățeni care nu au nimic de-a face cu ceea ce fac în Ucraina, cei care au dezlănțuit acest război".

Totodată, Lavrov a cerut Occidentului să se gîndească la modul în care astfel de măsuri ar putea afecta consumatorii și businessul.

Serghei Lavrov: "Nu voi comenta zvonurile, dar pornesc de la faptul că acțiunile statelor responsabile trebuie să fie gîndite, cum a declarat ieri președintele Rusiei, Vladimir Putin, comentînd acest subiect, cum vor fi afectați consumatorii, cum vor afectate companiile rusești. Prin urmare, presupunem că partenerii noștri occidentali ar trebui să se gîndească la companiile și cetățenii săi".

În ajun presa a anunțat că oficialii ruși examinează posibilitatea de a limita zborurile de tranzit ale companiilor europene către Asia, prin Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?