Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Ucraina: Poroșenko promite alegeri anticipate în toamnă

2 aug. 2014,, 10:30   Externe
2920 0
Foto: ruvr.ru
Președintele ucrainean Petro Poroșenko a promis vineri alegeri legislative anticipate ''la toamnă'', sperînd că acestea vor permite Ucrainei să scape de forțele politice care îi susțin pe separatiștii proruși.

''La toamnă, Ucraina va avea un nou parlament'', a declarat Poroșenko într-un interviu pentru canalele de televiziune ucrainene, după cum relatează AFP.

''Nu se poate lucra cu un parlament unde jumătate din deputați nu recunosc DNR și LNR (republicile separatiste autoproclamate Donețk și Lugansk din estul țării, n.red) ca organizații teroriste și unde fracțiuni întregi sunt conduse din străinătate'', a adăugat el.

Calea pentru alegeri anticipate în Ucraina este deschisă după ce coaliția guvernamentală din parlamentul ucrainean s-a dizolvat săptămîna trecută, ca urmare a retragerii din alianța aflată la putere la Kiev a două formațiuni — Udar (de centru-dreapta), condusă de fostul campion mondial la box Vitali Kliciko, și Svoboda (dreapta naționalistă), avîndu-l ca lider pe Oleg Tiagnibok.

Un scrutin legislativ anticipat ar urma să-i permită președintelui Poroșenko să-și constituie o majoritate solidă, capitalizîndu-și astfel succesul în alegerile prezidențiale din mai, în cadrul cărora a obținut 55% din voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?