Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Moldova propune Ucrainei aprofundarea cooperării în toate sectoarele economice

1 aug. 2014,, 12:15   Economie
2622 1
Foto: europalibera.org
Republica Moldova se pronunță pentru amplificarea cooperării cu Ucraina în toate sectoarele economice, este dispusă să identifice soluţii de evitare a blocadelor economice externe şi să depună eforturi comune în valorificarea pieţei UE.

Potrivit Ministerului Economiei, o declarație în acest sens a fost făcută de vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov. Oficialii au discutat perspectivele relaţiilor economice dintre Republica Moldova şi Ucraina la nivel regional, valorificarea comună a oportunităţilor pieţei UE odată cu crearea Zonei de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu UE, securitatea energetică, precum şi unificarea ratelor de acciz la unele produse.

Andrian Candu a subliniat că integrarea europeană trebuie începută cu integrarea economică, alinierea ramurilor economice la nivelul şi exigenţele standardelor europene. Apreciind dinamica relațiilor economice moldo-ucrainene din ultimii ani, ministrul Economiei a menționat că aceasta a înregistrat o ascensiune, una dintre priorități rămînînd a fi dezvoltarea schimburilor comerciale.

În acest sens, Andrian Candu a descris multiplele oportunităţi de afaceri care sînt oferite pe platformele industrial, precum parcurile industriale, zonele economice libere ce dispun de condiţii atrăgătoare pentru companiile străine orientate spre piața din această regiune.

Andrian Candu și Serghei Pirojkov au convenit asupra organizării, în a doua jumătate a lunii septembrie, la Chişinău, a întrevederii celor doi copreşedinţi ai Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperarea comercial-economică dintre Moldova şi Ucraina pentru a analiza rezultatele realizării acţiunilor convenite la ultima întrunire a Comisiei şi a trasa noi obiective de colaborare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?