Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Administrația Poroșenko: Readucerea Crimeei este "pe ordinea de zi"

1 aug. 2014,, 00:55   Externe
7509 10
Foto : inforesist.org
Ucraina pregătește un pachet de documente, care în perspectivă va permite readucerea Crimeei. Declarația a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă, pe 30 iulie, de către șeful adjunct al Administrației Prezidențiale din Ucraina Valeri Cealîi, transmite REGNUM.

Cealîi în special a subliniat că la momentul de față problema Crimeei se află pe agenda conducerii ucrainene.

"Poziția oficială a Ucrainei - Crimeea este și va fi ucraineană. Aceasta va lua timp. Lucrăm în prezent la un pachet legislativ care va permite, în viitor, această decizie. Noi nu vom împinge această problemă pe planul doi, ea și-a găsit un răspuns adecvat în lista de sancțiuni, introdusă și de Uniunea Europeană, și de statele Unite ale Americii", - a spus Cealîi. El nu a dat detalii suplimentare cu privire la "pachetul de documente".

Anterior, ministrul ucrainean al apărării Valeri Gheletei a promis să organizeze în curînd parada victoriei în Sevastopol. În replică, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Crimeea este parte a Rusiei și orice atentat la aceste teritorii va atrage după sine utilizarea doctrinei militare ruse. Mulți experți consideră că, în cazul unui scenariu de succes pentru Kiev în acțiunile militare din Donbas, luptele se vor muta anume în Crimeea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?