X 
Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Pentru prevenirea scurgerilor „Apă-Canal Chișinău” trebuie să schimbe majoritatea țevilor (VIDEO)

31 iul. 2014,, 14:30   Societate
4114 0
Foto: noi.md
În pofida numărului mare de avarii la apeduct în Chișinău, angajații companiei „Apă-Canal Chișinău” reușesc să înlăture defecțiunile în aceeași zi, relatează NOI.md cu referire la dispeceratul întreprinderii.

Potrivit sursei citate, numărul mare de avarii se explică prin uzarea rețelei de aprovizionare cu apă. Astfel, unele țevi care sînt prevăzute pentru 20 de ani sînt exploatate deja 30 de ani. În funcție caz, angajații întreprinderii se străduie să înlăture defecțiunile în aceeași zi, însă termenul de executare a lucrărilor depinde de materialul din care este produsă țeava și de fiecare caz în parte.

Potrivit specialiștilor companiei, dacă țeava este din oțel, scurgerea este slabă, iar dacă țeava este din beton sau fontă – scurgerea este puternică. Scurgerile de apă pot fi provocate de surparea solului, diferența de temperatură, presiunea prea mare (de ex.: a trecut un camion de mare tonaj). Un alt factor este canicula, deoarece crește consumul de apă.

Cauzele avariei de ieri sînt lucrările planificate, din cauza cărora debitul de apă a fost reorientat pe o altă conductă. Astfel, țeava a fost suprasolicitată și nu a rezistat.

Potrivit reprezentanților companiei, deja mîine lucrările urmează să fie încheiate, iar regimul de activitate a apeductului va reveni la normal în 3-4 zile.

Potrivit datelor „Apă-Canal”, timp de o oră se produc în medie 23-24 de scurgeri. Pierderile de pe urma unei scurgeri pot atinge 21 de metri cubi pe oră.

Totodată, în ultimul an numărul avariilor s-a diminuat. Astfel, în anul 2012 s-au înregistrat în medie 36 de scurgeri pe oră, iar în anul 2014 – doar 23 de cazuri.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?