Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Ignatiev: Colaborarea Moldovei cu NATO este un pericol serios pentru regiune

31 iul. 2014,, 12:45   Societate
3230 0
Foto: vestipmr.info
"Colaborarea activă a Moldovei cu NATO este un pericol serios, ce schimbă substanţial balanţa geopolitică din regiunea noastră", a spus miercuri, într-o conferinţă de presă la Tiraspol, viceministrul de externe al autoproclamatei RMN, Vitali Ignatiev.

Potrivit agenţiei "Infotag", diplomatul a amintit că partea moldovenească continuă să-şi recalifice pacificatorii pe linia şi conform standardelor ţărilor-membre ale NATO.

"Totuşi partea moldovenească demonstrativ refuză să participe la cursurile de reinstruire, organizate pe linia Academiei Comandamentului Federației Ruse, la care cu regularitate participă pacificatorii din Transnistria", a spus Ignatiev.

"În ultima perioadă apar aspecte negative, legate de militarii contingentului de pacificatori ai Moldovei, care participă sau sînt cauza incidentelor", a spus el.

Potrivit lui, ţările-membre NATO, de asemenea, acordă Moldovei asistenţă tehnică, ştiinţifică şi militară, în particular, organizează reinstruirea contingentului său de pacificatori.

"Este un complex de evenimente, care cu adevărat poate influenţa şi deja a influenţat negativ situaţia din Zona de securitate, deoarece interesele NATO, Rusiei şi Transnistriei se află în contradicție. Sarcina ministerului de externe al RMN este de a nu admite ca vreun factor extern, cum ar fi participarea la activitatea de comerţ extern cu UE sau interacţiunea cu NATO, să destabilizeze echilibrul din regiune", a spus Ignatiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?