X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Primarii ar putea spori veniturile administraţiei locale

31 iul. 2014,, 10:15   Societate
2701 0
Foto: primariaedinet.md
Administraţia locală şi-ar putea spori veniturile la bugetul local, dacă ar eficientiza gestionarea terenurilor şi a imobilelor pe care le deţine, consideră experţii care activează în cadrul Proiectului USAID de susţinere a autorităţilor locale din Moldova (LGSP).

Modalităţile prin care primarii pot atrage fonduri suplimentare, pe care să le poată investi în proiecte esenţiale pentru comunitate, vor fi prezentate joi, la un forum intitulat "Gestionarea patrimoniului public la nivel local", care va avea loc la Taraclia.

Consultantul în domeniul managementului financiar Stela Alexei a declarat, pentru "Infotag", că primăria oraşului Taraclia a înregistrat în 2013 venituri de 1,42 de milioane de lei – cu 13% mai mari decît în anul precedent – după ce şi-a optimizat valorificarea activelor.

De asemenea, în primele şase luni ale acestui an veniturile au crescut cu 830 de mii de lei (9,2%). Din această sumă, 100 de mii de lei au fost direcţionaţi intreprinderii "Apă-Canal" pentru îmbunătăţirea sistemului de canalizare.

"Aproximativ 40% din spaţiul celor cinci grădiniţe existente în Taraclia era nefuncţional. Astfel, Primăria a decis ca două să fie transformate în centre multifuncţionale, pe care le închiriază pentru diverse servicii", a exemplificat expertul.

La forumul de joi sînt aşteptaţi primari din centrele raionale din republică, reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, ai ministerelor de resort, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, societăţii civile, experţi naţionali şi internaţionali în domeniu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?