X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tineri din mai multe țări au discutat metode de soluționare a conflictelor interetnice (VIDEO)

30 iul. 2014,, 17:55   Societate
3800 0
Foto: noi.md
Peste 20 de tineri din patru state au discutat despre problemele și metodele de soluționare a conflictelor interetnice. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Inter-Ethnic peace – Welcome Everywhere”, care s-a desfășurat recent la Vadul lui Vodă. La proiect au participat tineri din Bulgaria, Ucraina, Belarus și Moldova.

„Scopul principal al proiectului este de a oferi tinerilor din diverse țări posibilitatea de a se întîlni și a discuta despre modalitățile de soluționare și prevenire a conflictelor interetnice, de a dezvolta simțul toleranței și înțelegerii corecte a diversității etnice, precum și de a consolida și încuraja participarea activă a tinerilor în rezolvarea și prevenirea unor asemenea conflicte”, a comunicat coordonatorul proiectului, Dumitru Roibu.

Potrivit participanților la acest eveniment, problema conflictelor interetnice devine tot mai actuală în ultimii ani, iar dezvoltarea relațiilor interetnice ar putea contribui la crearea unei atmosfere de toleranță și bună vecinătate. Și asta deoarece una dintre cauzele principale ale disensiunilor interetnice este neparticiparea diferitor popoare la rezolvarea unor probleme comune. În acest sens, pentru a sensibiliza opinia publică, în centrul Chișinăului a fost organizat un flash mob. Participanții la proiect au avut, de asemenea, posibilitatea de a se familiariza cu traiul poporului moldovenesc, vizitînd regiunea Dubăsari, unde locuiesc reprezentanți ai mai multor etnii.

În cadrul proiectului a fost organizat un seminar cu participarea președintelui Adunării Popoarelor din Moldova, Olga Goncearova. Proiectul a fost organizat de Alianța Națională YMCA din Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?