Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Apărării al Ucrainei: situația din estul țării se agravează

31 iul. 2014,, 00:50   Externe
13894 9
Foto : novosti.cn.ua
Ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, într-o convorbire telefonică cu șeful Pentagonului, Chuck Hagel, a spus că situația din partea de est a țării continuă să degradeze. Despre aceasta anunță ziarul "Vzglead".

În plus, "ministrul Gheletei a exprimat cointeresarea țării sale pentru ajutorul suplimentar al SUA în domeniul securității. Ministrul Hagel l-a asigurat că guvernul SUA va continua să examineze toate aceste cereri în cadrul unui proces larg, care acoperă diferite departamente ale procesului, începînd cu discuțiile prin intermediul ambasadei noastre de la Kiev ", transmite RIA"Novosti".

Gheletei a susținut că, în destabilizarea situației ar fi implicată Rusia, transmite ITAR-TASS.

În ajun în camera inferioară a Congresului SUA a fost introdus un proiect de lege, în conformitate cu care Ucraina este recunoscută drept aliat militar principal al țării din afara NATO.

Faptul că Ucraina dorește să obțină statutul de "principal aliat al SUA din afara NATO", a fost declarat de președintele Poroșenko într-un interviu cu CNN, pe 21 iulie.

Mai tîrziu, fostul șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, Nikolai Malomuj citînd surse a spus că Ucraina ar putea primi în curînd statutul de aliat privilegiat al SUA, din afara NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?