Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

O delegaţie a guvernului moldovean a plecat în Rusia

30 iul. 2014,, 08:00   Societate
2800 4
Foto: noi.md
O delegație guvernamentală a Moldovei la nivel de şefi de direcţii din cadrul ministerelor Economiei, Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Agriculturii şi Industriei Alimentare, a plecat marţi la Moscova pentru a purta negocieri în privinţa exportului de fructe şi produse conservate moldoveneşti în Rusia.

Solicitat de "Infotag", viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Sergiu Gheţiu, a spus că "întrevederea în cauză este continuarea dialogului lansat în mai între Republica Moldova şi Federația Rusă, despre modul în care poate influenţa Acordul de asociere RM-UE cooperarea bilaterală moldo-rusă".

"Experţii moldoveni vor încerca să convingă partea rusească de posibilitatea de a continua cooperarea, indiferent de Acordul de asociere. Dorim să demonstrăm că Acordul de asociere cu UE nu contravine în niciun mod cooperarea comercial-economică din cadrul CSI. Rusia se teme, deoarece Moldova, ca partener exemplar, respectă toate obligaţiunile asumate", a spus el.

Potrivit lui, "reprezentanţii organelor agricole ale celor două ţări vor susţine un dialog, în cadrul căruia vor fi discutate toate subiectele ce interesează părţile".

"Sperăm la un dialog deschis, sincer din partea Rusiei, însă nu excludem posibilitatea unui final negativ al acestei runde de consultări. Totul depinde de scopurile experţilor ruşi", consideră Gheţiu.

În cadrul consultărilor, partea moldovenească intenţionează să prezinte Rusiei dovezile faptului că fructele, legumele şi conservele din Republica Moldova pot fi vîndute liber în Rusia, iar laboratoarele fitosanitare ale Moldovei corespund standardelor internaţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?