Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Rusia va introduce testări pentru migranți

25 iul. 2014,, 06:00   Societate
4102 0
Foto: medialipetsk.ru
În Federația Rusă, pentru migranții care doresc să obțină permis de ședere temporar sau permis de muncă, de la 1 ianuarie 2015 vor fi prevăzute testări. Migranții vor trebui să răspundă corect la cel puțin 16 întrebări din 40, referitoare la cunoașterea limbii ruse, istoriei și legislației Rusiei pentru a obține certificatul care le va permite să muncească în această țară, relatează RIA Novosti.

Certificatul respectiv va fi valabil pe o perioadă de cinci ani. „La întrebările referitoare la istoria Rusiei va fi necesar de răspuns corect la 40% dintre subiecte, iar la cele care se referă la legislația rusă – la 8 subiecte”, a comunicat prorectorul Universității „Prietenia Popoarelor” din Rusia, Angela Doljikova.

Potrivit funcționarului rus, pentru rezolvarea testelor sînt prevăzute două ore și jumătate. În sălile de examinare vor fi observatori și supraveghere video. Datele privind persoanele care au trecut testarea vor fi introduse în baza electronică de date ale „Rospotrebnadzor”-ului.

Potrivit autorităților ruse, nu este exclus că pe viitor angajatorii vor avea acces la această bază de date. Testarea pilot pentru migranți va începe deja în luna septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?