Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Preşedintele UniAgroProtect consideră că deocamdată protestele agricultorilor sînt inutile

24 iul. 2014,, 13:30   Societate
4701 2
Foto: viitorul.org
„Deocamdată protestele agricultorilor sînt inutile", consideră preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli UniAgroProtect (UAP), Alexandru Slusari, în contextul în care cîteva sute de agricultori din Otaci au organizat ieri un protest în legătură cu interdicţiile impuse de Rusia la importul produselor moldoveneşti.

Solicitat de "Infotag", Slusari a menţionat că organizaţiile fermierilor, membre ale UAP, au decis marţi, după întrevederea cu premierul Iurie Leancă, să ofere Guvernului răgaz pentru a identifica resurse în vederea suplinirii Fondului de subvenţionare în agricultură.

"Noi cerem majorarea Fondului cu 200 de milioane de lei în 2014, dar şi identificarea resurselor pentru compensarea parţială a pierderilor provocate de interdicţia Rusiei", a spus Slusari.

Potrivit lui, fermierii nu au o altă alternativă decît să aştepte.

"Sperăm că autorităţile vor identifica resurse de la Banca Mondială sau Comisia Europeană pentru a compensa aceste pierderi. Dacă însă pînă luni nu va fi identificată o soluţie, atunci vom examina posibilitatea organizării protestelor", a spus Slusari.

Preşedintele UAP afirmă că acţiunea de protest iniţiată de fermierii de la Otaci poate fi un miting ad-hoc în legătură cu sistarea exporturilor în Rusia, dar nu exclude că poate fi şi o acţiune care are substrat politic.

Fermierii care au ieşit miercuri la protest la Otaci susţin că producţia pe care o vindeau în Rusia se strică pe cîmp, iar pierderile se ridică la milioane de lei. În cazul în care nu vor fi auziţi de autorităţi, agricultorii ameninţă că vor bloca traseul naţional ce duce spre punctul vamal de la Ocniţa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?