X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

UE a amînat impunerea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei

23 iul. 2014,, 08:00   Externe
5233 2
Foto : walls.com.ua
Consiliul Afacerilor Externe al UE a amînat pînă joi impunerea unor noi sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse, relatează Reuters. Astăzi, miniştrii de externe ai UE au discutat la Bruxelles catastrofa aeriană în apropiere de Doneţk şi extinderea listei cu persoane supuse sancţiunilor individuale în legătură cu evenimentele din Ucraina.

"Lista de sancţiuni nu va publicată astăzi", a declarat unul din diplomaţii UE, citat de agenţia Reuters. Interlocutorul a adăugat că, joi, Comisia Europeană va propune pentru discuţii noi figuranţi pe listă.

Sîmbăta trecută, 19 iulie, Consiliul Uniunii Europene a extins lista de criterii, în baza cărora companiile ruse ar putea fi supuse sancţiunilor din partea UE. Modificările au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

"În legătură cu situaţia acută din Ucraina, urmează să fie înghețate toate fondurile și activele persoanelor fizice si juridice, care au sprijinit material sau financiar acţiunile ce încalcă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei, au contribuit în mod activ la punerea în aplicare a acestor politici sau au împiedicat activitatea organizaţiilor internaţionale în Ucraina", se menţionează în textul modificărilor.

Spre deosebire de Statele Unite, Uniunea Europeană deocamdată nu a înăsprit sancţiunile împotriva Rusiei. S-a relatat că liderii europeni preconizează să întocmească lista spre finele lunii iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?