Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Corman a redus vacanţa deputaţilor

19 iul. 2014,, 10:30   Politică
5416 1
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului Igor Corman a întrerupt şedinţa plenului, care trebuia să încheie această sesiune parlamentară. Motivul care a stat la baza deciziei şefului Legislativului a fost lipsa de cvorum, transmite NOI.md.

După ce comuniştii şi liberal-reformatorii nemulţumiţi au părăsit şedinţa, iar cei care au rămas se plimbau prin sală, Igor Corman a declarat iritat: "Dragi colegi, declar această şedinţă înschisă, despre altă întîlnire în plen vă voi informa adiţional".

Imediat după ieşirea din sala de şedinţe, Igor Corman a explicat în cadrul unui briefing de presă jurnaliştilor că proiectul de lege vizează schimbări în legea din 1994 cu privire statutul Autonomiei Găgăuziei, care va impune schimbări în 20 de legi naţionale. „Mă bucur că l-am votat pentru prima lectură, vom continua la a doua”, a spus oficialul.

Spicherul, de asemenea, a subliniat, că nu înţelege comportamentul opoziţiei şi atitudinea colegilor săi.

"Ori este o lipsă totală de interese, ori o invidie asupra celor care au lucrat. Înafară de declarații cinice nu am auzit argumente. Proiectul propus astăzi vizează modificări la 20 de legi naționale, ca să asigure funcționarea legii din '94 și corelarea cu legea națională. A fost o revizuire, pentru că din 94 au fost multe schimbări. Acum s-au făcut modificări. Ce ați auzit azi, nu pot decît să spun: populism pur. Această atitudine trebuie să fie un semnal pentru colegii de la Comrat şi să le transmită mesajul că avem unitate şi sîntem interesaţi de relaţii bune cu autonomia", a conchis Igor Corman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?