X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Comuniștii au depus o moțiune împotriva Maiei Sandu (DOC)

3 iul. 2014,, 11:35   Politică
6050 4
Foto: noi.md
Membrii fracțiunii comuniștilor au depus astăzi o nouă moțiune simplă împotriva activității ministrului Educației, Maia Sandu. Informația a fost confirmată pentru NOI.md de către deputatul comunist Eduard Mușuc.

Comuniștii au cerut demisia imediată a Maiei Sandu din fruntea ministerului, precizînd că politicile promovate de aceasta au eșuat. Deputații au adus drept argument rezultatele proaste de la examenul de bacalaureat.

"Rezultatele sesiunii de bază a examenului de bacalaureat din acest an reprezintă o catastrofă, un dezastru naţional. Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, rata celor care nu au susținut examenele de absolvire a atins nivelul de 56%. Ceea ce înseamnă că mai mult de 15 mii de elevi în acest an vor rămîne în incertitudine, fără diplome de bacalaureat" se arată în documentul propus de PCRM.

Propunerea de înaintare a moțiunii a venit din partea liderului fracțiunii PCRM, Maria Postoico, care a cerut permisiunea spicherului, pentru ca deputata Galina Balmuș să iasă la tribună și să dea citire moțiunii. Inițiativa a stîrnit un val de nemulțumiri din partea deputaților liberal-democrați. Aceștia i-au acuzat pe comuniști de încălcarea procedurii, specifîcînd că moțiunile se depun la președintele Parlamentului.

În cele din urmă, reprezentanții fracțiunii comuniștilor au dat citire moțiunii depuse împotriva Ministerului Educației în cadrul unui briefing de presă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?