X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Compania „Sheriff” rămîne un lider incontestabil printre cei mai mari contribuabili ai transnistriei

30 iun. 2014,, 14:45   Economie
4188 0
Foto: fractal-vortex.narod.ru
După trimestrul I, compania „Sheriff” conduce în mod tradiţional topul celor mai mari contribuabili din Transnistria. Compania a achitat la bugetul şi la fondurile extrabugetare ale regiunii peste 161,1 milioane de ruble ($14,5 mil.), reprezentînd a şasea parte din bugetul consolidat.

Potrivit agenţiei "Infotag", Centrala Electrică de la Cuciurgan, care ocupă în mod tradiţional al doilea loc pe listă, a avut o contribuţie de trei ori mai mică, de 53,2 milioane de ruble. Compania "Interdnestrcom", monopolistă pe piaţa locală a comunicaţiilor, este pe poziţia a treia, cu plăţi de 32,5 milioane de ruble. Aceasta s-a clasat, în premieră, printre primii trei lideri, eliminînd de pe al treilea loc Combinatul Metalurgic din Rîbniţa, care an de an are indicatori tot mai mici. De data aceasta întreprinderea s-a clasat tocmai pe al şaptelea loc, cu 21,3 milioane de ruble.

Locul al patrulea pe listă i-a revenit Fabricii de Vinuri şi Divinuri "KVINT" din Tiraspol, cu aproape 29,1 milioane de ruble, al cincilea – întreprinderii "Tirotex", cu 26,2 milioane de ruble (ambele întreprinderi, dar şi "Interdnestrcom" aparţin "Sheriff"-ului).

Între primii zece se regăseşte o singură bancă, "Agroprombank", cu plăţi de 12,7 milioane de ruble locale şi care se află pe locul nouă. „Sberbank” este pe locul 11 – cu 8,9 milioane de ruble, „Eximbank” – pe locul 17, cu 5,9 milioane de ruble.

Topul include în total 50 de întreprinderi şi organizaţii şi se încheie cu Centrul Transnistrean de radio şi televiziune, cu impozite plătite în valoare de 1,8 milioane de ruble.

Conform datelor Ministerului Finanţelor din regiune, după anul 2013 povara fiscală asupra economiei transnistrene constituia 34%. Pe malul drept al Nistrului aceasta era de 27%, în Federaţia Rusă – de 23%, în Ucraina – de 32%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?