X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Voronin: Acordul va îngenunchea Moldova în fața UE

27 iun. 2014,, 15:15   Politică
7290 19
Foto: noi.md
Prin semnarea Acordului de asociere Republica Moldova îşi pierde independenţa politică, economică și socială, deoarece ţara noastră nu este pregătită pentru a face faţă unor cerinţe atît de drastice din partea UE. Declarația aparține președintelui PCRM, Vladimir Voronin, și a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă, informează NOI.md.

Vladimir Voronin a subliniat că orice document oficial este semnat de două părţi şi conține obligaţiunile şi drepturile fiecărui semnatar. Acest lucru nu a fost respectat şi în cazul Acordului de asociere, deoarece în acesta sînt expuse doar obligaţiunile şi interdicţiile pentru Republica Moldova.

Potrivit lui Vladimir Voronin, PCRM a declarat în repetate rînduri că acceptarea unui document care nu este discutat în societate și pe marginea căruia nu sînt organizate audieri în legislativ într-o ţară parlamentară este inadmisibilă. Totodată, nu a fost organizat un referendum naţional în care poporul singur să-şi decidă soarta.

Vladimir Voronin a precizat că PCRM nu este împotriva modernizării ţării, aplicării noilor inovaţii în toate domeniile de activitate, însă „aceste obiective trebuie realizate prin prisma intereselor naţionale atît în raport cu ţările UE, cît şi în raport cu partenerii tradiţionali ai Moldovei, parteneri pe care nu trebuie să-i pierdem, dar să ne consolidăm relaţiile cu aceştia pentru a oferi şanse mai mari de dezvoltare Republicii Moldova”.

Potrivit preşedintelui PCRM, cel mai grav este că guvernul de la Chişinău nu poate interveni în acest acord timp de trei ani. Adică, în condiţiile în care se va demonstra că „capitole întregi din document nu vor putea fi implementate, ţara noastră nu va avea nicio şansă să revadă aceste poziţii şi va fi îngenunchiată de UE”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?