Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Partidul Liberal nu va susţine iniţiativa PCRM cu privire la suspendarea preşedintelui Nicolae Timofti

25 iun. 2014,, 10:24   Politică
3180 0
Foto: noi.md
Partidul Liberal (PL) consideră iniţierea de către Partidul Comuniştilor (PCRM) a procedurii de suspendare a preşedintelui Nicolae Timofti, "o prostie, căreia nu trebuie să-i fie acordată nicio atenţie". Aceasta a fost declaraţia deputatului liberal Valeriu Munteanu oferită corespondentul "Infotag".

Potrivit spuselor acestuia, "PCRM o dată în plus încearcă să ponegrească procesul de integrare europeană a Moldovei".

"Spre diferenţă de foştii colegi din Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) PL niciodată nu a dus tratative cu PCRM, nici deschise, nici secrete. Noi ne pronunţăm categoric împotriva suspendării", a menţionat Munteanu, care consideră că "Timofti este preşedinte legitim şi trebuie să-şi exercite mandatul pînă la capăt".

Anterior, liderul PL, Mihai Ghimpu, şi-a exprimat de repetate de ori regretul referitor la faptul că a susţinut candidatura lui Timofti la postul de preşedinte. Astfel, după apariţia în presă a informaţiei că Timofti în postul de judecător, în perioada sovietică, trimitea oamenii la tratament obligatoriu în spitalul de psihiatrie pentru îndemnurile la unirea cu România, Ghimpu a spus că dacă ar fi ştiut despre aceasta niciodată nu ar fi susţinut candidatura lui.

De asemenea, Ghimpu l-a numit pe Timofti "cel mai vulnerabil preşedinte în istoria ţării", după ce cel din urmă a promulgat patru legi, adoptate de PLDM şi PCRM la începutului lunii mai 2013, după destituirea AIE-2. Potrivit opiniei liderului PL, Timofti a urmat indicaţiile fostului premier, Vlad Filat.

Fracţiunea parlamentară a PCRM, a declarat, marţi, iniţierea procedurii de suspendare a preşedintelui RM "în legătură cu multiplele încălcări ale Constituţiei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?