Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Comuniștii cer demisia președintelui Timofti (VIDEO)

24 iun. 2014,, 14:07   Politică
4078 7
Foto: noi.md
Fracțiunea Partidului Comuniștilor cere demisia președintelui Nicolae Timofti pentru neglijarea Constituției și încălcarea suveranității statului. Un demers în acest sens a fost făcut public astăzi de membrii fracțiunii PCRM, în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Potrivit parlamentarilor comuniști, Nicolae Tmofti a fost numit ilegal în funcția de șef al statului pe 16 martie 2012, în urma unor jocuri politice. Mai mult, reprezentanții fracțiunii susțin că Timofti a sfidat și statutul de neutralitate al statului, prin declarațiile făcute privind aderarea Moldovei la NATO.

„Numirea lui Timofti a fost produsul rușinos al unor intrigi politice, rezultatul coruperii deputaților și al tîrgului politic dintre partidele de guvernare. Timofti nu și-a dat seama unde a nimerit și nu și-a onorat obligațiunile, a neglijat Constituția, caracterul suveran al statului și a promovat în funcție un premier demis ulterior pentru corupție”, a precizat deputatul Artur Reșetnicov.

Demersul comuniștilor urmează a fi propus spre examinare Biroului Permanent al Parlamentului. Totodată, un exemplar urmează a fi expediat Aparatului președintelui. Demersul a fost semnat de cei 34 de deputați ai fracțiunii parlamentare a comuniștilor.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?