X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Preşedintele Nicolae Timofti va participa la summitul SEECP de la Bucureşti

25 iun. 2014,, 10:09   Societate
2676 0
Foto: basarabialazi.ro
Preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti, va participa la summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est, care va avea loc miercuri, 25 iunie, la Bucureşti.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al preşedintelui, la for vor mai participa şefi de stat şi guvern din România, Albania, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, Turcia, Grecia, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Serbia şi Slovenia. Se aşteaptă prezenta la summit şi a Comisarului pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule.

Preşedintele Moldovei va ţine un discurs în cadrul forului. Din delegaţia moldovenească mai fac parte secretarul general al aparatului preşedintelui, Ion Păduraru, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ivanovschi, ambasadorul RM în România, Iurie Reniţă.

SEECP a fost creat în Bulgaria, în 1996, în scopul intensificării relaţiilor de bună vecinătate între ţările regiunii, sporirea securităţii regionale şi susţinerea eforturilor de integrare în structurile europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?