X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Lupu: Partidul Democrat contribuie la slăbirea PCRM-ului

23 iun. 2014,, 17:50   Societate
4077 9
Foto: noi.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă despre strategia politică pusă în aplicare de formațiune în lupta cu Partidul Comuniștilor. Politicianul a precizat că partidul său nu a aplicat niciodată o retorică agresivă în raport cu PCRM-ul, iar acest lucru s-a dovedit a fi eficient în duelul dintre cele două partide.

„Atunci cînd partidele de dreapta vin cu o retorică războinică, agresivă în adresa comuniştilor, în aparenţă într-adevăr totul este frumos, dar întrebarea mea este care sînt efectele practice? Zero. Fiindcă ei nu fac decît să consolideze electoratul de stînga în jurul comuniştilor.

Partidul Democrat nu se lansează în retorică războinică. Noi acţionăm, noi explicăm oamenilor, la faţa locului, în sate, în raioane care sînt metodele noastre de muncă, ele sînt net diferite de cele ale Partidului Comuniştilor. Noi slăbim poziţia Partidului Comuniştilor şi pe această cale slăbim poziţia extremei stîngi”, a explicat Lupu.

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă Partidul Democrat va face coaliție cu PCRM-ul după alegeri, Lupu a precizat că formațiunea sa este dispusă să formeze doar o alianță democratică, pro-europeană. În context, politicianul opinează că existe puține șanse că Partidul Comuniștilor să-și modifice vectorul de politică externă.

„Nu prea admit. Cum poate Partidul Comuniştilor să devină pro-european, dacă de o manieră foarte clară declară că nu participă la ratificarea Acordului de Asociere? Ce să mai vorbim?”, a explicat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?