Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Oleg Efrim comentează acuzațiile la adresa Ministerului Justiției

17 iun. 2014,, 11:05   Politică
5665 11
Foto: noi.md
Cele două angajate ale Ministerului Justiției care susțin că Oleg Efrim le-ar fi dat indicații să refuze înregistrarea partidului lui Renato Usatîi, ar putea fi cercetate pentru corupție și admiterea conflictului de interese. Anunțul a fost făcută de ministrul justiției, Oleg Efrim, în cadrul unei emisiuni la Noroc TV.

Efrim a respins acuzațiile care i se aduc de către omul de afaceri Renato Usatîi și afirmă că refuzul de a înregistra „Partidul Nostru” se explică prin faptul că au fost încălcate regulile de convocare a congresului partidului. Totodată, ministrul afirmă că activitatea profesională ale celor două angajate ale instituției ridică mari semne de întrebare.

„Să ieși într-o conferință de presă în calitate de angajat public alături de un politician este o încălcare a statutului funcționarului public și ridică mari semne de întrebare referitor la coruptibilitatea acestor angajate. Vor fi depuse sesizări la diverse instituții pentru a verifica dacă în acțiunile acestor angajate, încă funcționari publici, persistă sau nu conflictul de interese, care în viziune mea este unul vădit și să nu-mi spună cineva că aici s-a trecut fără elemente de coruptibilitate”, a precizat Efrim.

Menționăm că scandalul din jurul Ministerului Justiției a izbucnit după ce omul de afaceri Renato Usatîi l-a acuzat pe Oleg Efrim de faptul că executat o comandă politică, atunci cînd a refuzat să înregistreze modificările operate în statutul, denumirea și componența Partidului Popular Republican, redenumit în „Partidul Nostru”.

Recent două angajate ale instituției au declarat că nu au găsit în dosarul depus de Usatîi la Ministerul Justiției nicio abatere de la lege și că ar fi fost impuse de Efrim să refuze înregistrarea partidului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?