X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Liderul "Partidului Nostru" ameninţă Ministerul Justiţiei că va răspunde "la fărădelegi cu fărădelegi"

17 iun. 2014,, 09:44   Politică
5705 5
Foto: privesc.eu
Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, consideră acţiunile ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, care a sancţionat personal refuzul de a înregistra formaţiunea lui, ca încălcare a legislaţiei republicii, calificînd aceasta drept "fărădelege" şi ameninţă să răspundă "cu fărădelegi".

El a promis, luni, într-o conferinţă de presă la agenţia "Infotag", că săptămîna viitoare va organiza împreună cu susţinătorii "un marş de proporţii la oficiul Ministerului Justiţiei, dacă înregistrarea partidului nu va avea loc".

"Nu intenţionăm să organizăm la Chişinău un maidan. Va fi o acţiune paşnică cu unele devieri de la lege", a spus Usatîi.

În opinia lui, "dacă Efrim la ordinul stăpînilor săi de partid poate admite încălcarea legii, atunci de ce activiştii "Partidului Nostru" nu-şi pot exprima opinia în public că acţiunile ministrului Justiţiei sînt aberaţii totale".

La conferinţă a vorbit şi şeful Direcţiei Organizaţiilor Necomerciale (înregistrării partidelor) din cadrul Ministerului Justiţiei, Elena Griţco, şi consultantul acestei direcţii, Nina Cereteu, care au declarat că au lucrat cu pachetul de documente al "Partidului Nostru" şi nu au găsit în acesta nicio abatere de la lege.

Cum a menţionat Griţco, ei au recomandat de repetate ori în scris şi la telefon ministrului Efrim să permită înregistrarea formaţiunii.

"Spre mirarea noastră ministrul ne-a acuzat de susţinerea formaţiunii domnului Usatîi şi de angajament. Declar public că nu sînt membru al niciunui partid şi în toţi cei cinci ani de muncă în calitate de şef al Direcţiei m-am ghidat doar de lege", a spus Griţco.

Ea şi angajata sa, Cereteu, au confirmat că au scris cereri de demisie din funcţiile ocupate, deoarece nu sunt de acord cu decizia privind "Partidul Nostru", cît şi pentru că erau supuse presiunilor de conducerea instituţiei, deoarece nu au semnat concluzia de refuz de înregistrare a "Partidului Nostru".

Usatîi a fost impresionat de acest gest şi de faptul că în instituţiile de stat din Moldova "sînt profesionişti principiali, ce refuză să îndeplinească deciziile ilegale ale superiorilor săi, care au obţinut funcţia datorită listei de partid".

El a promis că va lua sub protecţia lui aceşti "jurişti competenţi şi oneşti".

Usatîi este convins că motivul adevărat al refuzului de înregistrare a "Partidul Nostru" a devenit necesitatea de a exclude formaţiunea din cursa electorală.

Reieşind din răspunsul oficial al Ministerului Justiţiei, refuzul de a înregistra "Partidul Nostru" este motivat prin faptul că a fost încălcat punctul 10.5 din Regulament. Potrivit documentului, decizia Consiliului partidului cu privire la convocarea congresului se ia nu mai tîrziu de două luni pînă la data începerii lucrărilor congresului. Partidul a desfăşurat convocarea în a 56 zi de la decizia de desfăşurare a reuniunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?