Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Nicolae Timofti reacționează la ultimatumul înaintat de PCRM (DOC)

11 iun. 2014,, 14:42   Politică
3899 8
Foto: noi.md
După ce la jumătatea lunii mai, fracțiunea Partidului Comuniștilor a înaintat un demers președintelui Nicolae Timofti prin care a cerut organizarea unui referendum și demiterea actualului guvern, astăzi șeful statului a expediat un răspuns în acest sens.

La indicația șefului statului, răspunsul a fost formulat de secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru, care a criticat petiția comuniștilor și a precizat că Nicolae Timofti activează în strictă conformitate cu rigorile legislative.

„Pentru început, trecînd peste tonul ultimativ și nediplomatic în care v-ați formulat cererile, vă atrag atenția că șeful statului, în calitate de garant al suveranității, independenței naționale, unității și integrității teritoriale a țării, și-a îndeplinit și va continua să-și îndeplinească atribuțiile stabilite în strictă conformitate cu Constituția”, a explicat Păduraru.

Secretarul general mai precizează în scrisoarea sa că Nicolae Timofti nu va da curs solicitării PCRM privind demiterea Guvernului, argumentînd că executivul condus de Iurie Leancă se bucură în continuare de susținerea majorității parlamentare, în ciuda moțiunilor de cenzură înaintate împotriva acestuia.

Referitor la solicitarea privind organizarea un referendum pe marginea semnării Acordului de asociere cu UE, Păduraru a precizat că acest lucru nu este posibil, făcînd referire la practica internaţională, care stabilește că astfel de acorduri nu necesită a fi aprobate printr-un plebiscit.

Mai mult, secretatul general al Aparatului președintelui a venit și cu o recomandare la adresa Partidului Comuniștilor.

„Este important ca PCRM să revină la ideea de integrare europeană, pe care a promovat-o cel puțin la nivel declarativ în perioada în care această formațiune politică a fost la guvernare. Vocile recente, de la nivelul conducerii PCRM, care au făcut declarații proeuropene, sînt semnale care arată maturitate politică”, se arată în mesajul lui Păduraru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?