X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un partid parlamentar cere sancțiuni pentru utilizarea panglicii Sfîntului Gheorghe

4 iun. 2014,, 15:51   Politică
6200 18
Foto: noi.md
Partidul Liberal propune ca folosirea simbolului „Panglica Sfîntului Gheorghe” în Republica Moldova să fie interzisă. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat în Parlament de către un grup de deputați ai fracțiunii liberale.

Inițiativa vizează completarea Codului contravenţional prin introducerea noii componente de contravenție, care sancționează utilizarea panglicii Sfîntului Gheorghe.

Astfel, proiectul prevede amenzi de circa 2000 de lei în cazul persoanelor fizice care folosesc acest simbol și de circa 4000 de lei în cazul persoanelor juridice. În opinia autorilor proiectului, panglica Sfîntului Gheorghe este percepută ca un simbol al separatismului și instabilității, iar utilizarea ei pe teritoriului Republicii Moldova constituie un pericol.

„Evenimentele din ultima perioadă din estul Ucrainei demonstrează foarte clar care este scopul acestei panglici. Marea majoritate a separatiștilor și adepților federalizării consideră că simbolul care îi reprezintă este panglica Sfîntului Gheorghe. Astfel, acest simbol a devenit simbolul separatismului, fărădelegii, haosului și instabilității”, se precizează în nota informativă a proiectului propus de liberali.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?