X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Tănase dezvăluie cine stă în spatele legii despre demiterea judecătorilor CC

3 iun. 2014,, 12:59   Politică
5502 2
Foto: noi.md
În spatele proiectului de lege care prevede posibilitatea revocării judecătorilor Curții Constituționale de către parlament stă Partidul Liberal Democrat. Declarația aparține președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase, care a precizat în cadrul unei emisiuni la Publika TV că proiectul a fost promovat prin votul comun al PLDM și PCRM.

„Toată lumea cunoaște cine este de fapt autorul acestei legi. Este vorba de PLDM, care a promovat acest proiect prin intermediul comuniștilor, pentru a nu-și expune propria imagine politică. Eu am primit un mesaj imediat după ce s-a votat că PCRM a acceptat să participe în această combinație, deoarece făcea parte dintr-un sistem mai larg de angajamente, inclusiv legate de abrogarea sistemului electoral mixt, revocarea procurorului general”, a menționat Tănase.

Menționăm că proiectul respectiv au fost declarat neconstituțional ieri de Curtea Constituțională, în urma unei sesizări depuse de Partidul Liberal. Inițiativa prevedea că parlamentul va putea retrage mandatele judecătorilor Curții Constituționale în cazul în care aceștia își vor pierde credibilitatea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?