X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Liderul de la Tiraspol: Situaţia socio-economică din Transnistria este complicată, dar controlabilă

3 iun. 2014,, 13:15   Societate
4306 0
Foto: ava.md
Situaţia socio-economică din Transnistria pe fundalul situaţiei externe complicate, inclusiv din Ucraina, a făcut obiectul discuţiilor la şedinţa preşedintelui autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, cu conducerea guvernului autoproclamatei republici.

Agenţia "Infotag" relatează, cu referire la site-ul liderului tiraspolean, că preşedintelui i s-a raportat că în ultimele luni se înregistrează o reducere a volumelor de producere a unui şir de întreprinderi transnistrene, s-a constat reducerea comerţului externe şi ca urmare – reducerea veniturilor din impozite la bugetele de toate nivelele.

Membrii Guvernului au propus un complex de măsuri, inclusiv iniţiative legislative, îndreptate spre minimalizarea impactului negativ asupra Transnistriei a instabilităţii economice mondiale şi situaţiei din Ucraina.

"Se caută resurse, în condiţii complicate se menţine achitarea salariilor angajaţilor din sectorul bugetar, a pensiilor, indemnizaţiilor", a menţionat şefa Guvernului, Tatiana Turanskaia.

Totodată, ea a recunoscut că neajunsurile la bugetele de diferite niveluri, în total, constituie circa 30%. S-a format o datorie creditorială la astfel de capitole ca alimentaţie, medicamente, procurarea carburanţilor. Pentru achitarea acesteia, anterior Guvernul a solicitat administraţiei preşedintelui acordarea unui împrumut rambursabil pe termen scurt.

Şefa administraţiei preşedintelui, Nadejda Baranova, a comunicat despre decizia de a "acorda Guvernului suport financiar, necesar pentru achitarea datoriei creditoriale faţă de întreprinderile unitare de stat".

După şedinţă, Şevciuk a spus jurnaliştilor că "Guvernul acordă suport unui grup întreg de agenţi economici pentru a sprijini ocuparea populaţiei în cîmpul muncii".

"Situaţia este complicată, dar controlabilă", a subliniat liderul autoproclamatei RMN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?