Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Oamenii de știință au descoperit în adîncurile oceanului JELEU EXTRATERESTRU

30 mai. 2014,, 00:30   Ştiinţă şi IT
7521 0
Foto : informing.ru
Oceanografii au descoperit un organism marin capabil în mai puțin de patru zile să dezvolte un creier. Cercetatorii de la Universitatea din Florida au comparat Ctenophora – din specia protozoarelor, care arată ca un jeleu, cu extratereștrii.

Specia descoperită are un sistem nervos unic, care nu are analogii în lume. Oamenii de știință cred că descoperirea va contribui la dezvoltarea de tratamente pentru boala Parkinson și Alzheimer.

Potrivit experților, aceste organisme simple , gelatinoase au capacitatea de a dezvolta propriii neuroni și mușchi, iar comportamentul lor este mult mai complex decît al bureților, la care erau atribuite anterior.

Potrivit experților, reclasificarea acestor organisme nu numai a schimbat radical cursul gîndirii științifice. De asemenea, ea indică în mod clar că în natură există multe moduri "de apariție a animalelor".

De notat, că în cadrul experimentului Ctenophora și-a restabilit creierul de patru ori. Pentru această proprietate neobișnuită oamenii de știință au numit animalul "extraterestru marin".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?