Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Promisiunea făcută de John McCain în cadrul întrevederii cu Vlad Filat (FOTO)

22 mai. 2014,, 15:32   Societate
3147 12
Foto: noi.md
Statele Unite vor ajuta Republica Moldova să reziste presiunilor şi riscurilor de securitate existente. Asigurarea a fost dată de senatorul american John McCain în cadrul unei întrevederi cu liderul liberal-democraților Vlad Filat.

La întrunire au mai participat senatorii John Hoeven, John Barasso şi Ron Johnson.

În context, senatorul John McCain s-a declarat un bun prieten al Republicii Moldova. „SUA pot oferi expertiză şi tehnologii pentru ca Republica Moldova să meargă înainte. În acest an, Moldova urmează sa facă nu doar o alegere politică, dar una geopolitică. Noi vom ajuta Moldova să reziste presiunilor, propagandei şi riscurilor de securitate existente. SUA au toate posibilităţile de a contribui, în termeni restrînşi, la asigurarea securităţii informaţionale a Republicii Moldova, prin investiţii în dezvoltarea instituţiilor de media independente şi prin poziţie politică constanta din Washington”, a menţionat John McCain.

Discuțiile dintre Filat și oficialii americani au mai vizat securitatea naţională a Republicii Moldova, implicit cea energetică şi informaţională.

Menționăm că liderul PLDM, Vlad Filat, a început o vizită de lucru în Statele Unite, la începutul acestei săptămîni. Anterior, politicianul a ținut un discurs la Consiliul NATO.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?