Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Voronin a făcut un anunț neașteptat

16 mai. 2014,, 13:00   Politică
14026 9
Foto: noi.md
Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a anunțat oficial că renunță la serviciile pazei de stat. Anunțul a fost făcut prin intermediul unei declarații de presă.

Comunistul precizează în declarație că, deși colegii săi au cerut în repetate rînduri autorităților să-i asigure securitatea, solicitările lor nu au fost satisfăcute. În context, Voronin califică decizia de a prelungi asigurarea pazei de stat pentru Vlad Filat și Marian Lupu drept ilegală.

„Toate aceste adresări nu au fost luate în calcul şi nici examinate. Şi asta pînă în momentul în care autorităţile, ocolind legislaţia în vigoare, au luat decizia de a-i prelungi asigurarea pazei de stat lui Vladimir Filat, demis pentru corupţie, fapt confirmat de Curtea Constituţională, şi pentru Marian Lupu, demis din funcţia de preşedinte al Parlamentului pentru încălcarea Constituţiei, a legislaţiei, discreditarea democraţiei, statului de drept şi pluralismului politic. Pentru a preveni nemulţumirea atît a colegilor mei, cît şi a cetăţenilor ţării, ei, fără consimţămîntul subsemnatului, au decis să revină la subiectul asigurării protecţiei mele de către paza de stat”, se arată în declarație.

Liderul PCRM se arată convins că securitatea sa personală este în afara oricărui pericol.

„Sînt convins că cea mai eficientă securitate a mea şi a tovarăşilor mei este confruntarea deschisă cu actualul regim, confruntare în care sîntem împreună cu poporul Moldovei”, a conchis Voronin.

Menționăm că recent Președinția a anunțat că Vladimir Voronin va beneficia totuși de pază de stat pînă la sfîrșitul acestui an, chiar dacă anterior anunța că acest lucru nu este posibil. O decizie similară a fost luată în cazul fostului premier Vlad Filat și a fostului spicher Marian Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?