X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Se va alătura sau nu Sturza echipei PLR? Opinia expertului

14 mai. 2014,, 12:35   Politică
4651 1
Foto: voceabasarabiei.net
Fostul premier Ion Sturza a ținut să o contrazică pe deputata Ana Guțu, care a afirmat recent că omul de afaceri ar fi gata să se alăture echipei liberalilor reformatori în toamna acestui an. Într-o postare pe o rețea de socializare, Sturza precizează că nu intenționează să se implice în politica moldovenească.

„Îmi pare rău să o dezamăgesc (sau poate nu) pe doamna Ana Guțu, dar îmi mențin poziția de neimplicare formală în politica moldovenească. Sînt multe alte modalități de a fi de folos țării… Aceasta nu înseamnă că moldovenii nu vor avea pe cine vota în toamnă. Lucrurile se vor precipita rapid. Prea mari sînt provocările interne și externe ca să fim indiferenți. Avem nevoie de coeziune și solidaritate”, a menționat fostul prim-ministru.

Solicitat de NOI.md să comenteze afirmațiile contradictorii ale celor doi, analistul politic Roman Mihăeș a opinat că adevărul este undeva la mijloc. Potrivit analistului, legătura dintre Sturza și PLR este evidentă, iar în acest sens nu este exclusă o implicare a fostului premier în viitoarele alegeri parlamentare.

„Este evident că există o legătură între Sturza și PLR, afiliere pe care el însuși o recunoaște. La viitoarele alegeri va fi o implicare a lui Sturza, în funcție de circumstanțele politice. Putem spune că Sturza este unul dintre liderii neformali ai PLR, el colaborează cu acest partid. Consider că este și finanțatorul principal al acestui partid, dar pe moment nu este interesat de preluarea conducerii PLR-ului”, a remarcat Mihăeș.

Menționăm că deputata Ana Guțu a declarat anterior că Ion Sturza și-ar fi dat deja acceptul pentru a veni în echipa liberal-reformatorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?