X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Guțu: Sturza vine în echipa PLR

14 mai. 2014,, 10:55   Politică
4483 1
Foto: alfanews.md
Co-președinta PLR, deputata Ana Guțu susține că, în momentul de față, există acceptul și că fostul premier Ion Sturza va veni în echipa liberal-reformatorilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

"Avem acceptul că dl Sturza va veni în echipă. Rămîne să vedem finalitatea, ce funcție, cum, în ce mod. Că va veni Ion Sturza în echipă am spus-o și iarna, și vă repet acum. Pînă la toamnă cred că se va întîmpla asta", susține Ana Guțu.

În același timp deputata spune că nu tuturor le place acest lucru și a făcut trimitere la un episod care s-a întîmplat la televiziunea publică. "Săptămîna trecută a vizitat R. Moldova președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu. A fost o vizită oficială. A fost organizată și ședința Institutului de Studii Liberale cu participarea primarilor, consilierilor. Reuniunea, moderată de Vitalie Catană, a fost cu participare celor doi foști premieri, Tăriceanu și Sturza. Seara la postul public de televiziune se dă o informație, iar dl Sturza este scos din cadru. Cred că a fost o manipulare voită și foarte bine văzută. Să vorbești doar despre unul dintre premieri este incomplet", a precizat invitata.

Potrivit co-președintei PLR, mesajele din ultima perioadă ale fostului premier precum că nu ar dori să se implice în poltică sunt lansate pentru a-i liniști pe alții care sunt îngrijorați de revenirea lui Ion Sturza pe scena politică. "Sturza în calitate de fost premier și o persoană care cu adevărat a dorit să reformeze încă în 1999 R. Moldova este binevenit în politica din țara noastră și trebuie să se implice anume la această etapă. Avem nevoie de lideri, de oameni pregătiți, cu experiență bună și persoane care să aducă plus valoare prezentului și viitorului R. Moldova", a remarcat Ana Guțu.

Deputata mai spune că după ratificarea Acordului de Asociere cu UE, PLR va organiza un congres de lansare în electorală cu prezentarea listei candidaților pentru alegerile parlamentare, dar și a potențialilor membri ai Guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?