X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Cabinetul de Miniștri: Imigranţi, întoarceți-vă!

10 mai. 2014,, 11:30   Societate
6309 13
Foto : noi.md
Guvernul a aprobat o serie de măsuri pentru reintegrarea lucrătorilor migranţi. Pentru a susţine cetăţeni reîntorşi de peste hotare, Executivul a elaborat Planul de acţiuni pentru anii 2014-2016. Documentul prevede crearea unei baze de date despre toţi migranţii sosiţi în ţară.

Totodată, în centrele raionale vor fi create 35 de birouri de consultanţă şi 10 echipe mobile în domeniul migraţiei şi reintegrării. Acestea vor funcţiona în cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Potrivit ministrului muncii, protecţiei sociale şi familiei Valentina Buliga, în realizarea activităţilor preconizate în Planul de acțiuni vor fi implicate toate autoritățile administrației publice centrale şi locale. În prima etapă, în bugetele acestora vor fi identificate surse de finanţare pentru procesul de reintegrare. Totodată, pe termen mediu urmează a fi majorate alocații din buget proiectul PARE 1 + 1 şi alte proiecte privind susținerea migranţilor.

Pentru implementarea planului de acţiuni sunt necesare aproape 125 de milioane de lei, banii vor fi alocaţi atît din bugetul de stat, cît din donaţii externe.

Statisticile arată că numărul de cetăţeni străini este de 330 de mii de oameni pe an, dintre care numai 59% simţit dorinţa să se întoarcă acasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?