Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Divergenţe de opinii între liderii Coaliţiei cu privire la vizita lui Rogozin

8 mai. 2014,, 14:05   Politică
5990 3
Foto: trm.md
Liderii coaliţiei de guvernare au păreri împărţite pe marginea vizitei întreprinse de vicepremireul rus Dmitri Rogozin la Tiraspol, cu ocazia Zilei Victoriei. În timp ce Vlad Filat şi Ion Hadârcă au calificat acţiunile lui Rogozin drept obraznice şi nedemne, Marian Lupu a declarat că asemenea vizite sînt binevenite, avînd doar o singură obiecţie legată de modul în care oficialul rus a coordonat programul vizitei cu autorităţile de la Chişinău.

„Dispunem de puţine informaţii asupra programului vizitei, dar am convenit că diplomaţia moldovenească se va documenta la maximum, fiindcă asemenea vizite a unor demnitari sînt binevenite. Pe de altă parte, ele trebuie să fie coordonate cu ţara-gazdă, sînt nişte cutume şi uzanţe diplomatice ce trebuie aplicate”, a precizat liderul democraţilor.

Pe de altă parte, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a opinat că vizita lui Rogozin nu este efectuată într-un moment tocmai potrivit.

„Această vizită nu este la timp. Mai mult ca atît, expunerile domnului respectiv au avut şi caracter de lipsă de respect faţă de Republica Moldova. Putem spune că a avut un comportament obraznic în anumite situaţii, însă noi ar trebui, probabil, să ne concentrăm pe eventualele declaraţii ale lui”, a explicat Filat.

Şi liderul reformatorilor liberali, Ion Hadârcă, a criticat comportamentul vicepremierului rus: „Rogozin lansează pe reţelele de socializare diferite interpretări, care nici nu sînt demne de un funcţionar de un asemenea rang”.

Amintim că Vlad Filat i-a convocat astăzi pe liderii Coaliţiei de Guvernare Pro-Europeană în şedinţă pentru a discuta despre evenimentele dedicate Zilei Victoriei, agenda europeană şi alegerile parlamentare din acest an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?