Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Safonov: Putin nu va purcede la confruntare deschisă cu CHIȘINĂUL

8 mai. 2014,, 13:20   Societate
4598 2
Foto: mail.ru
„În opinia mea, la momentul dat problema aderării Transnistriei la vreuna dintre formaţiunile statale nu se află pe ordinea de zi”, a afirmat președintele Asociației Politologilor Independenţi din Transnistria, Andrei Safonov, solicitat de NOI.md să comenteze posibilitatea aderării autoproclamatei RMN la Novorossia, discutată activ de către societatea civilă.

Intervievatul a indicat în calitate de motiv plauzibil "situația extrem de încurcată din Ucraina și perspectivele politice neclare ale dezvoltării acesteia".

Pe de altă parte, Kremlinul nu-şi doreşte o confruntare directă cu Chișinăul în ajunul alegerilor parlamentare ce urmează să se desfăşoare în Republica Moldova, consideră analistul.

Potrivit acestuia „Moscova va continua să sprijine Tiraspolul în domeniile financiar și social. Prezența militară în regiune, foarte probabil, va fi nu doar menţinută, ci și intensificată. Iar RMN va rămîne în starea actuală, un stat, de facto, independent".

"Aceste opțiuni însă sînt posibile în cazul în care situaţia este mai mult sau mai puțin stabilă. Dacă însă în Ucraina va începe un război civil la scară largă, atunci sînt convins că Rusia va examina alte variante. Cred că pînă în toamnă putem prezice menţinerea situației actuale, în care nu vor fi întreprinşi paşi extraordinari în ce priveşte RMN", a opinat Safonov.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?