X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Safonov: PUTIN NU VA ADMITE influența Occidentului asupra Transnistriei

18 apr. 2014,, 12:45   Societate
4028 5
Foto: europalibera.org
„Rusia nu vede Transnistria în sfera de influență a Uniunii Europene și SUA. Anume acest mesaj a fost transmis autorităților Moldovei de către președintele Federației Ruse Vladimir Putin în timpul „liniei directe” de ieri”, a declarat pentru NOI.md președintele Asociației Politologilor Independenți din Transnistria, Andrei Safonov.

În opinia analistului, Rusia reiese din două variante de derulare a evenimentelor. „Prima variantă constă în recăpătarea influenței asupra întregului teritoriu al fostei RSSM după alegerile parlamentare din Moldova din acest an. Iată de ce Moscova deocamdată nu dorește să recunoască categoric independența Republicii Moldovenești Nistrene”, a menționat politologul.

„Totodată, Rusia cu siguranță admite că Moldova ar putea menține cursul de apropiere cu Occidentul. În acest caz conducerea Rusiei foarte clar dă de înțeles că asupra ideei independenței Transnistriei se poate reveni în orice moment. Rusia oricum nu va ignora dorința Transnistriei de a se integra în Uniunea Eurasiatică. De aceea, principala concluzie care poate fi făcută după discursul președintelui rus este că Moscova nu va admite ca Transnistria să nimerească în sfera de influență a UE”, a conchis Safonov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?