Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

În Transnistria a fost introdusă pedeapsa penală pentru insultarea memoriei Marelui Război pentru Apărarea Patriei

8 mai. 2014,, 11:00   Societate
3539 4
Foto: newstv.md
Preşedintele nerecunoscutei RMN, Evgheni Şevciuk, a semnat o lege prin care este introdusă pedeapsa penală pentru insultarea memoriei Marelui Război pentru Apărarea Patriei, comunică NOI.md cu referire la site-ul oficial al liderului transnistrean.

Acest fapt este prevăzut de Legea cu privire la modificarea şi completarea unor legi ale RMN.

Potrivit documentului, Codul penal al RMN a fost suplimentat cu un articol nou, care prevede „răspundere pentru acţiunile publice sau declaraţii, ce exprimă o sfidare vădită a societăţii şi îndreptate spre denaturarea informaţiei demonstrate a fi sigure privind Marele Război pentru Apărarea Patriei, sau minimalizarea meritelor participanţilor la Marele Război pentru Apărarea Patriei, precum şi a persoanelor decedate în lupta cu fascismul”.

Acţiunile menţionate vor fi pedepsite cu amendă în mărime de la 500 pînă la 1000 de salarii minime, cu efectuarea lucrărilor în folosul comunităţii sau cu privarea de libertate pe un termen de pînă la 5 ani.

Totodată, documentul a înăsprit sancţiunile pentru infracţiunile legate de profanarea corpurilor celor decedaţi şi a mormintelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?